Jestas taas näitä päiviä.
Aamulla helvetillistä tahtia dösäpysäkilt kouluun, dösä oli myöhässä. Vaatteiden vaihto suunnillee juostessa toiselta puolelta koulua toiselle, sitten alkoikin asiakaspalvelun näyttö.
Aamulla oli pientä keskustelua kotona, ne jutut vielä päässä, joten näytön alku oli aika huono. Olin ihan jäässä. En tiennyt yhtään mistä aloittaa ja kaiken huippu, en ole ollut ikinä töissä koulun ravintolassa aikaisemmin, vasta kun piti antaa näyttö. Vieras paikka, vieras liikeidea, ei mitään havaintoo toimintatavoista. Siinä sitten yrittää parhaansa mukaan näyttää, kuinka hyvin osaa hoitaa lounaan. Päätin sitten fiksuna likkana vaihtaa pöytäliinat, niissä oli ihan hirveet, sellaiset sinertävät silikoniliinat, joita maikkamme palvoo. Olin erittäin negatiivisella tuulella, ja onnistuin löytämään kaikesta jotain vikaa. Mm. niistä silikonipöytäliinoista, lautasliinoista, kokkien asenteesta meitsiin, työkaveritkin alko yhessä välissä käymään hermoon. Tosin, eipä siihen juuri ollut syytä, palo vaan käpy pöytäliinojen kanssa, kaikki olivat saman kokoisia, vaikka pyöreisiin pöytiin olisi pitänyt olla 1,3 liinoja. Tuhisin siinä sitten yksinäni. Huono päivä, jokaisen naama ärsytti. Yritin kuitenkin olla iloinen. Toivottavasti onnistuin.
Lopulta oli sali kunnossa ja kahvitauon aika, kello oli 20 yli 10. Kauheella kiireellä kahvilasta hakemaan sämpylää (graavilohicroissantti, kauhee kaloripommi) ja vadelmaruusunmarjateetä, mukaan tietenkin. Pitihän sitä röökilläkin ehtiä käymään ja aikaa tämän kaiken hoitamiseen 20 minuuttia. Normaalioloissa se ehkä olisi riittänytkin, mutta paineet siitä, että jos myöhästyy minuutinkin pisti kiireen päälle, näytössä ei saa myöhästyä, numero tippuu.
No. Sitten tarjoiltiin. Mulla asiakkaina oli pari mummoa ja kaksi miestä, vanhempi ja kohtuullisen nuori(hyvännäköinen). Meni silleen ihan hyvin. Unohdin tosin pyytää keittiöltä parit pääruoat.
Sitten. Saatiin ruokaa vihdoin. Kello oli puoli kaksi. Söin sitruunaista duchesseperunaa, erittäin rasvaista merilohta(kaloripommi) ja "terveyssämpylää"(sis. mm. rusinaa, kahta eri pähkinää, erilaisia leseitä). Ja siihen voita, koko perkeleen keittiöstä ei löytyny margarinia!(kaloripommi, vaikkakin kovin vähän sitä) En tajua miten ne ihmiset ketkä tulee syömää voi laittaa voita.. Hyi!
Noh. Lähdin sieltä aikasemmin ku olis pitänyt, piti juosta työssäoppimispaikalla käymään. Sieltä juoksin autokouluun. Oli vitusti kylmä, työvaatteet (hame polviin asti, ohuet ihonväriset sukkahousut, valkonen kauluspaita ja liivi) oli vieläkin päällä, en kerennyt missään välissä vaihtamaan. Sitten pääsin kotiin. Ja kahteen eri paikkaan hätyyteltiin, en jaksanut. Väsytti, palelsi ja nälätti.
Ja ruokaa. Jotain intialaista pataa, hirveen öljyistä, safka ui öljyssä.(luultavasti öljyä ja jotain lihalientä, kaloripommi sekä erittäin epäterveellistä, varsinkin jos siinä oli jotai eläinrasvoja, jotain lihaa se tais sisältää.. Hyi!) Jälkkäriksi imaisin 500g vanilla täyteläisen pehmeää suklaakastiketta.(järkyttävä kaloripommi, 600kcal!) En syö enää ikinä mitään. Kauheeta sentään mitä oon tänään pistänyt suuhuni. Herkut pannaan, etten liho muodottomaksi. Persekkin leviää hirveetä tahtia.