Taisinpa luvata, että olisin perjantaina kirjoitellut, mutta enpäs kirjoittanut. Lupauksen rikkoja siis. Mutta aina saa anteeksi, kunhan on tarpeeksi hyvä selitys ja mitä pidempi ja sekavampi selitys, sitä helpommin saa anteeksi kun anteeksi antaja ei jaksa kuunnella onnetonta ja sisällötöntä selitystä enempää.

Mutta minun selitykseni on se, että olen yksinkertaisesti ollut aivan liian väsynyt kirjoittaakseni yhtään mitään. Koko viikon nukuin huonosti, käytännössä en kovinkaan montaa tuntia, edes yhteensä. Stressasin sitä päättötyötä koko viikon ja se vei myös unet. Mutta nyt se on ohi ja kun vielä jaksoi perjantai- ja lauantai-illan tehdä töitä niin sai nukkua. Vedin tuossa yli 14 tuntia unta ja heräsin tuossa puoli seitsemän aikaan. Menin keittelee aamukahvia niin porukat oli juuri menossa nukkumaan. Toivottivat mulle hyvää huomenta ja minä niille hyvää yötä. Onneksi huomenna on vapaa päivä niin voi kääntää taas rytmin kouluun sopivaksi.

Mutta se päättötyö. Se meni kyllä todella hyvin. Asiakkaina mulla oli tarjoilija kakkoset ja meidän oma luokka, sekä kaksi opettajaa. Aloitin kertomalla vodkan historiasta ja valmistuksesta. Apuvälineenä käytin powerpoint esitystä, minkä kanssa tuskailin torstaina. En osannut vieläkään oikein käyttää sitä, ja oli todella vaikeaa tiivistää pitkiä lauseita niin, että ne olivat lyhyitä ja kertoivat kuitenkin yhtä paljon kuin pitkä lause. Tokihan minä siinä höpötin koko ajan ja selvensin asioita. Jännitti ihan hirveesti. Suunnilleen tärisin siinä. Mutta heti kun pääsin ns. "omalle paikalleni", eli tiskin taakse, jännitys katosi ja muutuin rennoksi.

Ensin maistatin Koskenkorva vodkaa ja Vikingfjordia. Harmitti hieman, kun niitä oli vain kaksi, mutta ei se kovasti haitannut, koska molemmat ovat niin eri tyylisiä. Koskenkorva valmistetaan ohrasta ja Vikingfjord perunasta, eli olipahan ainaki kunnon erot. Hämmästyin siitä, kun suurin osa piti enemmän Vikingfjordin mausta. Pointsit norjalaisille, siis.

Tämän jälkeen valmistin vodkapohjaisia drinkkejä:

Vodkamartini
On variaatio dry martinista, ginin tilalle vain vodka. Koristeena vihreä oliivi tai sitruunankuoren pala. Before Dinner-juoma, joten aloitin siis tällä.

Moscow Mule
Yksi ensimmäisistä vodkadrinkeistä. Alunperin käytettiin pidentäjänä gingerbeeriä, mutta myöhemmin vaihdettiin gingeraleksi. All Day-juoma

Avalon
Timo Haimin suunnittelema, voitti Finlandia Vodka Long Drink kilpailun vuonna 1991. All Day-juoma

Mango Mojito
Variaatio perinteisestä Mojitosta. 4cl mangovodka, 2cl mangosiirappi, puolikas lime lohkoina, mintunlehtiä, pidennetään soodalla, murskaus+ravistus. Tämän otin ihan esimerkkinä trendikkäistä juomista. Ihanan keltainen, murskatut limet ja mintut juoman seassa tekevät siitä näyttävän. All Day-juoma

White Russian
Kansainvälinen valkovenäläinen, eli 2cl vodka 2cl kahvilikööri 4cl kerma, ravistellaan ja tarjoillaan on the rocks. Kermaisten juomien ystäville oikein hyvä.  After Dinner-juoma

Finlandia Coffee
Suomalainen kahvijuoma. 2cl vodka 2cl lakkalikööri, pidennetään kahvilla ja päälle kermafloat. After Dinner-juoma

Bloody Mary
Klassinen juomasekoitus vodkasta. Hyvä darradrinksu. Tämän otin esimerkiksi Special-drinks juomaryhmästä

Hot Canel
Tämän liekitettävän naminamin jätin viimeiseksi, vaikka taitaa kuulua ryhmään Before Dinner. 2cl karpalovodka 2cl xante, mitataan lämmitettyyn cocktaillasiin, sytytetään palamaan ja pinnalle heitetään kanelia. Valmistus näyttää hienolta, varsinkin jos valmistustilassa on hämärää. Makukin on oikeasti hyvä.

Elikkä tämmöisiä valmistelin. Hyvin meni, vaikka Avalonista unohdin sitruunamehun ja Bloody Marysta tabascon. Opettaja oli tyytyväinen ja kehui tekniikkaani. Kuulemma oli yllättynyt taidoistani ja kysyi miksen ole ennen näyttänyt olevani näin hyvä. Teki mieli sanoa, että eihän hän ole nähnyt mua ennen kuin ruokatarjoiluhommissa. Toivottavasti joskus pistäytyy Iloiseen Kulkijaan seuraamaan minua töissä. Sinne menen työharjoitteluun, eli kyllä se taitaa tulla ainakin käymään. Vaikka olen töissä Kulkijassa, niin odotan silti innolla työharjoittelua. Odotan, että opin paljon kaikkea uutta. Oppia ikä kaikki, ja tällä alalla on pakko oppia koko ajan uutta, halusi tai ei. Ja vaikka ei tiedostaisi oppimaansa, niin kyllä sitä oppia silti tulee koko ajan. Mitä enemmän tekee, niin tekniikka kehittyy ja epävarmuus katoaa. Ainakin toivottavasti. Vielä olen pieni ja vihreä alku, mutta olen päättänyt, että joku päivä olen oikeasti hyvä. Aikaa siihen menee vuosia, mutta olen varma että onnistun tavoitteessani, kunhan vain harjoittelen ja opettelen tarpeeksi ja teen töitä.

Noin, olipa tullut pari asiavirhettä kirjoittaessa, mutta nyt ovat nekin korjattu. :)